Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat je gedachten, gevoel en gedrag met elkaar verbonden zijn. Ik gebruik regelmatig delen uit deze therapie om inzichtelijk te maken wat gedachten met je gevoel kunnen doen en welke invloed dit op je gedrag kan hebben.


Onze gedachten bepalen namelijk het grootste gedeelte van de tijd hoe wij de wereld om ons heen zien en ervaren, hoe we ons voelen en hoe we op bepaalde gebeurtenissen reageren. Dat betekent dat als we leren om andere gedachten te hebben, we ons anders voelen en anders reageren. Maar ook, dat wanneer we anders reageren, we ons anders voelen en anders over een situatie zullen denken.


Cognitieve gedragstherapie is daarmee een handig middel dat effectief kan zijn bij angst- en paniekaanvallen, stress, post-traumatische klachten, depressie en een laag gevoel van eigenwaarde.


Het komt in het dagelijks leven veel voor dat we ons beperkt voelen omdat we onbewust angst de regie geven over ons handelen. Door de achterliggende gedachten te onderzoeken wordt het mogelijk om je keuzevrijheid en handelingsruimte weer terug te winnen en daarmee je leefwereld te vergroten.


Denk je dat cognitieve gedragstherapie ook kan helpen bij het oplossen van jouw problemen? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden om de kwaliteit van je leven nu te verhogen? Neem dan contact op.

ā€˛Geloof niet alles

wat je denkt!"