Integratieve ademtherapie

Het bewuste en verbonden ademen is de kern van integratieve ademtherapie. Bewust en tegelijk verbonden ademen vormt de brug tussen denken en voelen. Zonder lichamelijke beleving gaan veranderingen namelijk meestal niet diep genoeg en zijn daardoor niet duurzaam.


Door de inademing bewust te verbinden met de uitademing wordt de aandacht in het lichaam gebracht. Hierdoor ontstaat er direct contact tussen de lichamelijke gevoelens en de daarmee verbonden gedachten en emoties.


Wanneer jij bewust met je aandacht bij jouw adem blijft, lukt het je om in het hier en nu te zijn. Je kan in contact komen met jouw vreugde, met jouw kracht, met jouw kwetsbaarheid of niet volledig verwerkte gevoelens en dit geeft je de gelegenheid helemaal te voelen wat er op dit moment is. Gevoelens willen gevoeld worden, meer niet! Daardoor kun je al je gevoelens, die je tot nu toe hebt buitengesloten toelaten en integreren. Hierdoor lossen blokkades op, je kunt weer ontspannen en in verbinding met jezelf komen.


Ik gebruik deze effectieve aanpak heel graag omdat het een eenvoudige en directe manier is om in het hier en nu te komen en te kijken wat er nu, op dit moment, gevoeld en opgelost wil worden. Het is een uitstekende manier om jouw kracht met jouw zachtheid te verbinden en de weg naar jouw essentie vrij te maken.


Integratieve ademtherapie is een psychotherapeutische methode die zeer succesvol is bij het omgaan met emoties, spannings- en uitputtingsverschijnselen, nervositeit, lichamelijk onverklaarbare klachten, omgaan met stress en angsten, traumaverwerking, en het vergroten van zelfvertrouwen.


Wil je meer weten over de positieve effecten van integratieve ademtherapie? Neem dan gerust contact op.

"Als ik me bewust ben van mijn ademhaling en haar vertrouw, kan ik niet anders dan mij aan het moment, het leven zelf, overgeven."


Doris Seibert