The Work

The Work is een methode die door Byron Katie is ontwikkeld. Deze methode ondersteunt op een verrassend eenvoudige en succesvolle manier bij het relativeren van onze belemmerende overtuigingen, die wij in de loop van ons leven hebben opgebouwd.


Het belangrijkste hierbij is volgens mij de bereidheid om absoluut eerlijk tegenover jezelf te zijn en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid.


Aan de hand van vier standaardvragen toetsen we het waarheidsgehalte van onze overtuigingen. Het gaat er daarbij in de kern om in hoeverre deze overtuigingen een ongunstige impact op ons persoonlijke welbevinden hebben. Daarnaast willen we herkennen hoe ons welbevinden zonder deze overtuigingen zal zijn. Doel van deze snel werkende methode is belastende gedachten en oordelen te erkennen en los te laten. Dan kunnen we onze relaties en omstandigheden vanuit een nieuwe en bevrijdende kijk waarnemen. Het gaat erom vijandigheid tegenover iemand anders, tegenover jezelf en ook tegenover situaties los te laten en te beseffen dat alles wat je ziet een spiegel van jezelf is. Ook kan iemand anders of een situatie vaak niet veranderen, terwijl je wel zelf - of je reactie op iets - kunt aanpassen. Dat levert enorme vrijheid op.


Wil je ook af van bepaalde beperkende overtuigingen en weer vrijer tegenover mensen en zaken staan? Neem dan vandaag nog contact met me op.

"Je kunt alleen zien wat je gelooft - dat is de enige mogelijkheid."


Byron Katie